Det israelske flag

Skandinaviske links

Links til udvalgte skandinaviske foreninger og organisationer, der informerer om Israel, Mellemøsten, jødedommen og jødisk kultur samt indeholder mange informationer og relevante links.

Forslag til nye links modtages gerne af webmaster.

Norge

Porten til Midtøsten
Porten til Midtøsten er en internetportal til Israel og Mellemøsten. Den drives af den norske organisation Med Israel for fred (MIFF), der samler de norske Israel-venner - kristne, jøder og sekulære. Hovedmålet er at skabe større sympati for Israel og det jødiske folk. Hjemmesiden indeholder mange informationer om Israel og en stor samling af især skandinaviske og israelske links (lenkeside).
www.miff.no

Senter mot antisemittisme (SMA)
Senter mot antisemittisme (SMA) er en frivillig organisation og dokumentationscenter, der arbejder for at give en saglig og afbalanceret information om jøderne og forholdene i Israel og Mellemøsten. Desuden ønsker SMA at jøder og Israel skal behandles på lige fod med andre folk og lande, at styrke forbindelsen mellem jøder og kristne samt at modarbejde antisemitisme. SMA hed tidligere Norsk Israelsenter for Israel og mot antisemittisme (Norwegian Israel Center Against anti-Semitism) - NIS.
www.antisemittisme.no

Hjelp Jødene Hjem (HJH) - Hjem til Israel
Formålet med aktionskomitéen Hjelp Jødene Hjem (HJH) er at kanalisere støtte til jøder fra det tidligere Sovjetunionen og andre udsatte områder, hjælpe dem med at rejse til Israel, lette overgangen til et nyt liv og bistå i tilpasning til et nyt hjemland. HJH har også til opgave at informere om antisemitismen og dens følger. HJH begyndte i 1990 som et samarbejde mellem kristne og jødiske organisationer.
www.hjhome.org

Karmel Israel-Nytt
Karmel Israel-Nytt er en norsk avis, der udkommer hver anden uge (på papir). Avisen indeholder nyheder og artikler om og fra Israel og de palæstinensiske selvstyreområder. Avisen udgives af Karmel-Instituttet. Karmel.net er den elektroniske udgave af avisen Karmel Israel-Nytt.
www.karmel.net

Norway, Israel and the Jews
Anti-semitism and the anti-Israel lobby in Norway. Artikler, nyheder og informationer om Israel, de palæstinensiske områder og hvad der sker i Norge. Hjemmesiden er på engelsk.
www.israelwhat.com

Sverige

Israeler.com
Svensk hjemmeside om Israel. Den indeholder mange artikler og informationer samt israelske, svenske og kristne links.
www.israeler.com

Samfundet Sverige-Israel - Sweden-Israel Friendship Association
Samfundet Sverige-Israel er en landsdækkende organisation, der har som formål at øge kendskabet til Israel og at styrke de svensk-israelske forbindelser. Organisationen er uafhængig af religiøse og politiske interesser. Hjemmesiden indeholder en oversigt over de svenske Israel-foreninger, fakta om Israel og jødedommen, artikler og en stor samling af israelske og svenske links.
www.sverigeisrael.se

Svensk Israel-Information (SII)
Svensk Israel-Informations formål er at bidrage til en seriøs og troværdig diskussion af Israel, at afsløre løgnehistorier og politisk propaganda samt at deltage aktivt i Mellemøstdebatten. Organisationen er uafhængig af religiøse og politiske interesser i Sverige og Israel. Hjemmesiden indeholder mange artikler og informationer samt israelske og svenske links.
www.si-info.org

Færøerne

Hin Føroyska Ísraelsmissiónin - The Faroese Israelmission - The Faroese Church Minestry to Israel
Ísraelsmissiónin er en færøsk kristen organisation, der bl.a. vil fremme forholdet og gensidig forståelse mellem kristne og jøder og bekæmpe antisemitisme. Hjemmesiden indeholder nyheder, informationer og links (Slóðir). Engelsk resumé.
www.israel.fo

Vinafelagið Føroyar - Ísrael - The Friendship Association Faroes - Israel - Israels Venner på Færøerne
Den færøske-israelske venskabsforening arrangerer foredrag, sangaftner, grupperejser til Israel og andre aktiviteter. Hjemmesiden indeholder nyheder, informationer og links (Slóðir). Engelsk resumé.
www.shalom.fo

Island

Zion Vinir Ísraels - ZION friends of Israel
ZION friends of Israel er en kristen organisation på Island. Hjemmesiden indeholder mange israelske og skandinaviske links.
www.zion.is

Finland

Helsingin juutalainen seurakunta - The Jewish Community of Helsinki, Finland
Blandt de mindste jødiske samfund i Norden. Hjemmesidens formål er at servicere jøder i Finland og det jødiske samfund i Helsinki samt at informere om de finske jøder og jødedommen. Engelsk og hebraisk resumé.
www.jchelsinki.fi

Shalom Israel!
Stor finsk hjemmeside med nyheder, informationer og mange jødiske og israelske links.
www.shalom.fi

Skandinavien

State of Israel Ministry of Tourism (Scandinavia and Finland)
Turistinformation - nyheder om turisme, begivenheder og arrangementer i Israel. Mange skandinaviske og israelske links.
www.goisrael.dk/Tourism_Dan / www.goisrael.nu
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Danske links Israelske links


© 2000-2013 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 17.5.2013