Det israelske flag

Amnesty er blevet en del af en politisk hetz mod Israel

I en ny rapport er Amnesty kritisk over for de forhold, som staten Israel byder arabere. Det er en enøjet og direkte fordrejet hetz mod Israel. Amnesty vælger i sin nye rapport udelukkende at fragmentere og løsrive den demokratiske stat Israel fra virkeligheden - det virker som et bestillingsarbejde designet ind i tilgangen, der kendetegner mange israelkritiske organisationer, hvor viden er erstattet med konstruerede myter bygget til at delegitimere staten Israels ret til at eksistere, mener Henrik Chievitz.

Af Henrik Chievitz, formand for fælleskomiteen for Israel, Silkeborg (8. februar 2022).

I en ny rapport er Amnesty kritisk over for de forhold, som staten Israel byder arabere. Det er en enøjet og direkte fordrejet hetz mod Israel. Amnesty vælger i sin nye rapport udelukkende at fragmentere og løsrive den demokratiske stat Israel fra virkeligheden - det virker som et bestillingsarbejde designet ind i tilgangen, der kendetegner mange israelkritiske organisationer, hvor viden er erstattet med konstruerede myter bygget til at delegitimere staten Israels ret til at eksistere.

Det er meget bekymrende at opleve, hvordan et demokrati som Israel udsættes for hetz og konstruerede myter. Intet andet land tillægges samme negative fokus, og partier og organisationer har nærmest indskrevet Israel som en del af deres pakke for udenadslæren, når det kommer til misforstået politisk korrekthed.

Det ligner en bevidst strategi fra dem, der hader Israel, at følge udsagnet, "hvis løgn gentages tilstrækkeligt ofte, så bliver den en dag til sandhed".

Amnesty vælger i sin nye rapport udelukkende at fragmentere og løsrive den demokratiske stat Israel fra virkeligheden - det virker som et bestillingsarbejde designet ind i tilgangen, der kendetegner mange israelkritiske organisationer, hvor viden er erstattet med konstruerede myter bygget til at delegitimere staten Israels ret til at eksistere.

Forståelsesrammen for denne ulykkelige konflikt er, at den arabiske verden i 1948 i stedet for at vælge tostatsløsningen valgte krigen for fjerne den jødiske stat - der var ikke vilje til at anerkende og acceptere jødernes historiske, kulturelle og religiøse tilknytning til landet, og konsekvensen heraf lever jøder og arabere med i dag.

Hvad angår Vestbredden, er den underlagt det palæstinensiske selvstyre, hvor der ikke har være holdt valg siden 2006, desuden er området kendetegnet ved, at dets ledere ikke tager ansvar for dets befolkning. Hvad angår Gaza, er det underlagt Hamas, en terrororganisation, der angriber civile områder i Israel og bruger sin befolkning som frontlinje. Her skulle Amnesty måske bruge mere energi på at påpege undertrykkelse af civile i begge områder med fokus på almen kendte menneskerettigheder.

De, der interesserer sig for Mellemøsten og Israel, og ved, at der bor ca. 1,8 millioner arabere, som sammen med jøder, kristne og drusere er med til at holde det israelske samfund i gang. Israelske arabere har fuld ret til at stemme og udleve deres religiøse overbevisning; de er at finde på en lang række poster, også inden for militær og politi. De er repræsenteret i det israelske folketing, hvor et arabisk parti er med til at sikre flertal for den siddende regering, i højesteret sidder der en arabisk dommer - på alle områder i det israelske samfund er der israelske arabere.

Min hustru og jeg skulle opsøge et sygehus i Tel Aviv beliggende i et jødisk religiøst kvarter; her var hovedparten af de ansatte læger og sygeplejersker israelske arabere, og blandingen af jødiske patienter og arabisk sygehuspersonale forekom naturlig.

At bruge ord som "apartheid" og sammenligne med Sydafrikas system, hvor man havde et system til at raceadskille, er at negligere de lidelser, ofrene i Sydafrika led under; at bruge ord som "etnisk udrensning" og drage sammenligninger med Holocaust er at fjerne værdien og betydningen af ord, men det er desværre den tendens, der gør sig gældende, når Israel får det ekstreme negative konstruerede fokus.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2022 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 8.2.2022