Det israelske flag

Artikler om den nuværende situation i Israel, Mellemøsten og Danmark

Et lille udsnit af artikler fra aviserne og hjemmesider om den nuværende situation i Israel, Mellemøsten og Danmark fra de senere år. Selv om flere af artiklerne er af ældre dato, er indholdet desværre stadig aktuelt, da mange af de grundlæggende problemstillinger stadig er de samme.

"Den, som ikke lærer af historien, er dømt til at gentage den."
George Santayana.

I dag Gaza, i morgen Jerusalem.
Palæstinensisk slagsang i Gaza By (august 2005).

"Peace will come when the Arabs will love their children more than they hate us."
Golda Meir (1898-1978).

"Palestine" stretches from the Jordan River to the Mediterranean Sea and is "waqf"".
Fatah Commissioner and Central Committee member Tawfiq Tirawi (februar 2020).

"Demonstranterne er ikke længere 'kun' en flok antizionister, der er modstandere af en jødisk stat i det hellige land, eller historieløse antisemitter, der hader jøder. Nu vil de også have krig."
Naser Khader, tidl. MF (maj 2024).

Herunder ses et lille udsnit af artikler fra aviserne og hjemmesider om den nuværende situation i Israel, Mellemøsten og Danmark fra de senere år. Selv om flere af artiklerne er af ældre dato, er indholdet desværre stadig aktuelt, da mange af de grundlæggende problemstillinger stadig er de samme. De nyeste artikler er øverst på siden.

Hvis man er interesseret i en bestemt artikel eller emne på DIF's hjemmeside kan søgefunktionen i den blå kolonne til venstre anvendes (Søg Q). Hvis man ikke kan se den blå kolonne klik her.

Vesten er ikke i stand til at beskytte jøderne
Kære propalæstinensere: Husk lige, hvem der sprættede gravide jødiske kvinder op, inden I råbende kræver palæstinensernes ret i Vestens gader. At vade bagefter dem, der råber "Palæstina er besat, det skal løses med jihad", og lykønske sig selv med sin egen store godhed og humanisme er at sætte hele den vestlige verdens fred og frihed til tælling. For jeg kan betro dem, at en palæstinenser er fløjtende ligeglad med det naive vestlige menneske, der vil befri og frelse Palæstina, skriver Marie Høgh.
Læs kommentar.

Roskilde Festivalen og deres solidaritet med Palæstina og Hamas
Indlæg om Roskilde Festivalen (2024) og deres solidaritet med Palæstina og Hamas. Hvis man tror, at solidariteten på Roskilde Festivalen også drejer sig om den civilbefolkning, nemlig de unge jødiske festivalgæster på Nova musikfestivalen i Israel, som blev udsat for en massakre, da Hamas trængte ind i Israel, så tager man fejl. Er jødiske liv ligegyldige for Roskilde Festivalen? Roskilde Festivalen støtter indirekte terrororganisationen Hamas.
Læs indlæg.

Gazakrigen afslører venstrefløjens moralske fallit
Venstrefløjen vil ignorere alle former for objektivitet i jagten på at bekræfte et forskruet verdensbillede.
Læs artiklen.

Aktivistiske forskere spreder anti-israelsk misinformation
Det danske akademiske miljø lader til at være inficeret med en moderne inkarnation af verdens ældste had.
Læs kronikken.

Vi har valgt, at jøder ikke skal kunne leve i Danmark
Det er en politisk beslutning, om forfølgelsen af jøder skal fortsætte. Lars Løkke og Mette Frederiksen erklærer højstemt deres intention om at beskytte jøder, men de gør intet for at forhindre islams fremvækst. Islam er bare ikke foreneligt med jøder. Man må vælge. Og hvis man ikke vælger, har man alligevel truffet en tung og skæbnesvanger beslutning.
Læs kommentaren.

Had i gaden, halvmåne og hagekors
Gas jøderne! Ingen bør lade sig overraske over råbene i Sydney, festen i Berlin, de dyttende optog i Malmø og gadefesten i Brabrand. Jødehadet er verdens ældste had. Der er intet nyt under solen, og antisemitismen er omtrent det mindst nye overhovedet. Det gruopvækkende palæstinensiske had bør ikke komme som en overraskelse (Advarsel: Der kan forekomme satire og ironi i denne kommentar).
Læs artiklen.

Nu er det på tide at udrydde Hamas
Israel har fuld ret til at bruge alle militære midler til at udrydde Hamas. Det bør stilles som et meget klart krigsmål - og det fortjener opbakning af alle lande og organisationer, der er modstandere af terrorisme.
Læs artiklen.

Israels ret til selvforsvar
Israel og verden vågnede lørdag morgen op til et terrorangreb, der tæller over 900 dræbte, over 150 børn, kvinder og mænd kidnappet samt flere tusinde sårede israelere. Terrorister sendt missiler og raketter ind over Israel hvorefter de angreb israelske bysamfund og vilkårligt dræbte og bortførte civile i en voldsom blodrus – Hamas terrorister gik fra hus til hus i israelske byer og dræbte civile uanset alder og køn.
Læs artiklen.

Israel under terrorangreb
Hvis nogen er eller var i tvivl om hvem og hvad terrororganisationen Hamas stod for, så har de her et entydigt og klart svar. Terrorister angreb lørdag morgen lokale bysamfund, hvor de vilkårligt henrettede børn, kvinder og mænd - de der ikke lykkedes at flygte, kidnappes og udstilles i voldsomme videoer af Hamas.
Læs artiklen.

Folkekirkens Nødhjælp og deres støtte til Hamas
Kan man kalde en nødhjælpsorganisation for snedig og manipulerende i sin omgang med sandheden og med fakta? JA. Den mestrede Mads Frilander fra Folkekirkens Nødhjælp i sine kryptiske udtalelser om Hamas' angreb på civile i Israel, som nu har udløst en regulær krig.
Læs artiklen.

Planlagt vold i Israel: Løgne bliver til terrorisme
Hamas har gentagne gang anvendt løgne om, at al-Aqsa-moskeen er i fare, som en planlagt strategi for at anspore til vold og terrorisme mod jøder. Konspirationsteorier virker. Ikke bare som clickbait, men som politisk instrument.
Læs artiklen.

Israel fortjener vores ubetingede støtte
Behøver Vestens demokratiske nationer virkelig fortsat at diskutere, hvad der præcist står i vejen for "retfærdig, varig og omfattende fred" mellem Israel og Palæstina? De første realistiske skridt mod varig fred samt en egentlig tostatsløsning vil opstå i det øjeblik, at palæstinenserne officielt anerkender Israel som en jødisk stat.
Læs artiklen.

Var Jesus palæstinenser?
Påstanden om at Jesus var palæstinenser er ikke ny, men den gentages med særlig styrke hvert år ved denne tid. Og der er desværre en del der efterhånden er hoppet på den - også i Danmark.
Læs artiklen.

Mellemøsten har brug for pragmatisme, kompromiser og partnerskaber
De danske ngo'er, der forleden angreb Israel i et debatindlæg fyldt med had og fejl, burde se fremad frem for at svælge i fortiden, som ekstremisterne gør. Den sande agenda er det blinde had til Israel og frustrationerne over, at det er lykkedes for landet at skabe nye pragmatiske alliancer i Mellemøsten.
Læs artiklen.

Derfor er konflikten mellem Israel og Hamas ikke et spørgsmål om "en ligeværdig konflikt"
Politikere, der tager terroristernes parti, befinder sig på en farlig glidebane, som måske forhindrer en demokratisk stat som Israel i at forsvare sine borgere i fremtiden. Israel må ikke forhindres i at kunne forsvare sig selv, og de politikere, der vil afskære landets muligheder for at gøre det, er en støtte til Hamas, skriver Davy Antebi.
Læs artiklen.

Det er kun positivt, at Mette Frederiksen nu samarbejder med Israel
Israel er i færd med at blive anerkendt af sine arabiske naboer. Man får en følelse af, at landet nu også anerkendes af Danmark. Mette Frederiksens besøg i Israel sammen med Østrigs kansler, Sebastian Kurz, er et tegn på en forandring i Socialdemokratiets holdning til Israel, skriver Henrik Jensen.
Læs artiklen.

Palæstinenserne har selv valgt at bruge penge på terrorister i stedet for vaccine
Medierne og venstrefløjen er ensidigt på nakken af Israel - også i en situation, hvor landet har klaret vaccineringen af befolkningen fremragende. Kritikken mod Israel burde adresseres til lederne af det palæstinensiske selvstyre, som misbruger deres befolkning for at fremme deres politiske agenda mod Israel, skriver Henrik Chievitz.
Læs artiklen.

Journalist: Gamle sexsager får medier til at gløde - jødehad rager dem en høstblomst
Gamle sexsager fører til fyringer. Men sager, hvor ekstremister har hyldet terrorisme og udtrykt jødehad, vækker kun ringe interesse. Nu skal tidligere folketingsmedlem, der støttede terror og havde antisemitiske holdninger, dømme Inger Støjberg i rigsretten. Venstreradikal vold og antisemitisme skjuler sig i skyggen af fascisme og nazisme, mens højreradikal vold og antisemitisme altid kommer frem i lyset i medierne, mener Bent Blüdnikow.
Læs artiklen.

En historisk vision for fred og fremgang
Abraham-aftalerne repræsenterer et paradigmeskiftende fremskridt for regionen Mellemøsten. Etableringen af fulde diplomatiske relationer mellem Israel, Forenede Arabiske Emirater og Bahrain er et banebrydende øjeblik for hele Mellemøsten.
Læs artiklen.

Jøderne kan komme i mindretal i deres eget land
Biskoppen i Haderslev, Marianne Christiansen, har underskrevet et dokument, der - hvis indholdet gennemføres - i sin yderste konsekvens vil føre til opløsningen af Israel som jødisk stat.
Læs artiklen.

Ret blikket i den østlige retning - den grønne agenda i Israel efter corona
Ligesom Israel og Danmark og andre lande fandt sammen om strategier under coronakrisen, skal yderligere partnerskaber fremmes for at forhindre klimakrise. Coronakrisen har lært os værdien af nationer, der arbejder sammen, og hvordan lande kan påvirke millioner af mennesker ved at dele teknologier og erfaring.
Læs artiklen.

Folkekirkens Nødhjælp støtter fond opkaldt efter PFLP-terrorist
Folkekirkens Nødhjælp støtter fond opkaldt efter PFLP-terrorist. Kritik af kirkelig støtte til fond opkaldt efter terrorgruppes talsmand. Folkekirkens Nødhjælp afviser kritikken.
Læs artiklen.

Israel kan lære os om den nære sundhed
Det danske sundhedsvæsen er ikke perfekt. Vi har udfordringer med mangel på speciallæger og med tværsektorielle patientforløb, og vi har et sundhedsvæsen, som udfordres af en eksplosion af ældre patienter. Men kan vi lære af andre landes systemer?
Læs kronikken.

EU-Domstolens dom i Psagot Winery-sagen
EF-Domstolen afsagde tirsdag den 12. november (2019) sin dom i Psagot Winery-sagen om spørgsmålet om, hvordan produkter, der importeres til Europa fra de "besatte palæstinensiske territorier" skal mærkes. En juridisk analyse af dommen viser, at denne dom er alvorligt mangelfuld. Denne sag er endnu et eksempel på, hvordan EU-domstolen er blevet politiseret.
Læs artiklen.

Bangebukse og bortvendte rygge
Med den åbenlyse antisemitisme i den danske dagligdag, den danske skoledag, har vi måske netop nået det punkt, hvor dialogen må ophøre. Man skal ikke have en dialog med de forældre, hvis børn har lært at lege "skyd jøden".
Læs artiklen.

Forening: Chikane er et stort problem
Det er ikke usædvanligt, at jødiske familier i Danmark bliver udsat for antisemitisk chikane og hadforbrydelser ifølge Dansk-Israelsk Forening, der er en forening, som har til formål at udbrede kendskabet til Israel og jødisk kultur. Men mange familier tør ikke stå frem, siger formand Henrik Chievitz.
Læs artiklen.

Vi skal ikke blive så tolerante, at vi tolererer de intolerante
Vi er bange for at blive opfattet som racister, når vi siger, at nogle muslimer nærer et indgroet had til jøder. Men vi skal da ikke holde mund, selv om det ikke er alle, der er sådan. I den seneste tid er det væltet frem med frygtelige historier om antisemitisme og jødehad.
Læs artiklen.

Jødehad hører ingen steder hjemme
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. På 81-års-dagen for Krystalnatten blev danske jøder ramt af chikane og trusler rundtom i Danmark. En jødisk familie fik sat en davidsstjerne på postkassen, og jødiske gravpladser i Randers blev udsat for hærværk. Det er dybt forargeligt, og det hører ikke hjemme i vores land.
Læs artiklen.

Fordøm jødehadet, men glem ikke de kristne, der rammes af det samme had
Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i folkekirken, fokus på sagen. Lad os ikke glemme, at det had, der rammer jøder, også rammer kristne i Mellemøsten.
Læs bloggen.

Også Airbnb gør nu Israel til syndebuk
Airbnb vil ikke udleje israelske boliger på Vestbredden. Endnu et eksempel på, at Israel bedømmes ekstra hårdt - midt i en tid med antisemitisme på fremmarch.
Læs artiklen.

Vor tids jøder er vor tids jøder
Jøderne forlader Europa, og vi vender ryggen til. Som før. Det er populært at sige, at muslimerne er vor tids jøder. Jeg har brugt overskriften før, og det er helt passende, for der er intet nyt under solen, når det gælder jødehad.
Læs artiklen.

Israels ret til at eksistere under sikre grænser
Først et kæmpe tillykke til staten Israel med de 70 år og at Jerusalem nu anerkendes som Israels hovedstad. Dernæst at Christian Juhl forholder sig ukritisk til det faktum, at Hamas er en terrororganisation, der med vold og drab har fordrevet dem, der støtter det palæstinensiske selvstyre under Abbas på Vestbredden og gang på gang angriber civile mål i Israel med raketter.
Læs artiklen.

Jerusalem er Israels hovedstad både historisk og aktuelt
De radikale blandt palæstinenserne ser ikke realiteterne i øjnene, men drømmer stadig om en jødefri palæstinensisk stat med Jerusalem som hovedstad. Det kommer aldrig til at ske.
Læs artiklen.

Vestens allierede rovmyrder kristne - hvor er protesterne?
Hvis udviklingen forsætter, som den gør nu, så er den kristne kultur fuldstændig fjernet fra Mellemøstens landkort i løbet af et årti eller to, fuldstændig som det er sket for den jødiske kultur. Vi har lukket øjnene for den etniske udrensning af alle andre end muslimer i Mellemøsten - og hvor er de folkelige bevægelsers protester?
Læs artiklen.

Oplæg om mit forhold til Israel
Pernille Vermund, partiformand for Nye Borgerlige, holdt et oplæg om forholdet mellem Danmark og Israel, om dansk politik i forhold til Israel og PA (det Palæstinensiske Selvstyre) og om Nye Borgerliges politik på området d. 5. september 2017 hos Dansk-Israelsk Forening (DIF) i Århus. Efterfølgende var der en debat og diskussion med Pernille Vermund og Poul Højlund.
Læs oplægget.

Det genforenede Jerusalem 50 år efter
Verdenssamfundets afvisning af at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad er hyklerisk, og Danmark bør anstændigvis ændre kurs på dette område. Den arabiske verden ønsker reelt ikke deling af Jerusalem i en palæstinensisk og israelsk del. Dette gælder også selvstyret.
Læs artiklen.

Dødsklokkerne ringer over tostatsløsningen
Med Sikkerhedsrådets resolution 2334 har USA scoret et selvmål. Palæstinenserne har intet incitament til at gå ind i fredsforhandlinger, men derimod at forvente, at det internationale samfund vil gennemtvinge en løsning til deres fordel. Resolutionen forbigår at gribe om konfliktens rod.
Læs artiklen.

Unescos knæfald
Vi er vrede og skuffede over den passivitet, som bl.a. danske politikere, meningsdannere og præster udviser over for, at Jerusalem, Grædemuren samt andre jødiske og kristne hellige steder nu ifølge FN-organisationen Unesco skal omtales med muslimske navne og tilknyttes islam.
Læs artiklen.

Jøde i Malmø
Den danske skuespiller Kim Bodnias udsagn om, at det også var antisemitisme og utryghed over at opholde sig i Malmø, der betød, at han ikke ville være med i tredje sæson af dramaserien "Broen", kunne sikkert bortforklares som en opmærksomhedssøgende skuespillers forsøg på at score nemme point på israelsk tv.
Læs artiklen.

Den kroniske krig
Israelerne er lige så lidt skyldige som pariserne. Vi har derimod en fælles fjende, og derfor skal vi samarbejde med Israel, ikke modarbejde med boykot og fordømmelser. Vi skal erkende, at vi er trådt ind i den kroniske krigs barske realiteter.
Læs artiklen.

Støtte til knivoverfald?
1/10 blev et jødisk ægtepar brutalt myrdet af palæstinensiske terrorister på Vestbredden for øjnene af deres børn. Efterfølgende har der været en voldsom stigning i palæstinenseres knivoverfald på civile israelere med adskillige dræbte og mange sårede. De uhyggelige knivoverfald på civile beskrives som heltegerninger og gerningsmændene hyldes som martyrer af Mahmoud Abbas og det palæstinensiske selvstyre.
Læs artiklen.

Voldens palæstinensiske ophav
Om aftenen blev Eitam og Naama Henkin myrdet i deres bil af Hamas-terrorister for øjnene af deres børn. I de seneste dage har der været et utal af lignende hændelser i byer over hele Israel, hvor palæstinensiske terrorister er gået til angreb på vilkårlige ofre med flere alvorligt sårede til følge.
Læs artiklen.

Den manipulerede palæstinensiske identitet
Den palæstinensiske identitet er blevet manipuleret i stumper og stykker og forvirrer dialogen, som kunne skabe forsoning. I løbet af en menneskealder er der skabt en helt ny fortælling om Palæstina og palæstinenserne, som ikke stemmer med den historiske virkelighed.
Læs artiklen.

Palæstinensere som ingen taler om
De internationale medier ignorerer fortsat "tilstanden" hos de palæstinensere, som lever under Det Palæstinensiske Selvstyres regime på Vestbredden og Hamas' i Gaza-striben, samt i en række arabiske lande, især Syrien, Jordan og Libanon. Det internationale samfund interesserer sig kun for palæstinensere, når disse er "ofre" for Israel.
Læs artiklen.

Hvordan bekæmper vi antisemitismen
I samme uge som Europa fejrer 70-året for afslutningen på Anden Verdenskrig, gøres i Jerusalem et forsøg på at forstå, hvordan det syv årtier gamle løfte 'Aldrig mere' synes at være henvist til historiens sidelinje. Det er ikke tilfældigt, at morderne i Paris og København gik efter symboler på ytringsfriheden og derefter jøderne.
Læs artiklen.

Hadet til jøder
Det er ikke mere end tre måneder siden, at hovedparten af danskerne stod sammen om ikke mindst at erklære deres solidaritet med det lille jødiske samfund i Danmark. Statsministeren fandt gode og stærke ord, og det skortede ikke på brede folkelige manifestationer af, at det nu gælder om at gøre fælles sag med jødiske medborgere. Men den nye antisemitisme viser sig allerede igen.
Læs artiklen.

Myter om israelsk ondskab
Myterne om israelsk ondskab findes ikke kun blandt Palæstina-aktivister, selv prominente medlemmer af Folketinget som Zenia Stampe, Radikale Venstre, skriver på sin facebook, at hun opfatter Israel som værende et racistisk apartheid-land. Myter og løgne om Israel er med til at skabe det klima, hvor jødehadet kan blomstre.
Læs artiklen.

De politisk korrekte og islam
Det er med en blanding af sorg, vrede, afmagt og først og fremmest dyb medfølelse med de efterladte, at man modtager beretningerne om mordene ved hhv. Synagogen i Krystalgade i København og ved Krudttønden på Østerbro. Men eftertanken melder sig også.
Læs artiklen.

Jødehad i Europa
Det bliver stadigt tydeligere, hvor chokerende antisemitisk den bølge af islamistisk vold, der går over Europa, helt grundlæggende er. Hadet til jøder er en af de store fælles markører for de islamistiske fanatikere, som angriber de europæiske samfund.
Læs artiklen.

Hvad skal Israel egentlig gøre?
Hver gang jeg ser og hører Martin Lidegaard tale så tilsyneladende forstandigt og overbevisende, spørger jeg mig selv: Ved manden i virkeligheden, hvad han taler om? Har han læst på lektien? Eller lader han blot munden løbe?
Læs kronikken.

Proportionalitet
Så hjerteskærende billederne af de civiles lidelser i Gaza er, så vigtigt er det at fastholde, at et krav om, at Israel skal føre krigen med den ene hånd bundet på ryggen, er og bliver meningsløst. Krigen påtvinges den demokratiske retsstat Israel af den rabiate Hamas-bevægelse, hvis fremmeste mål er at udslette den jødiske stat.
Læs lederen.

Hamas tror på den sublime død
Hamas' partiprogram viser, at bevægelsen prioriterer Israels udslettelse og døden i jihad langt højere end fred eller forhandlingsløsninger.
Læs artiklen.

Målet er erobringen af hele det historiske Palæstina
En meningsmåling foretaget i april-maj i år af PEW Research Center og omfattende 14.244 personer i 14 lande med en betydelig muslimsk befolkning har ikke overraskende vist, at bekymringen er stigende i Mellemøsten over terrorgrupper som f.eks. Hizbollah og Hamas.
Læs artiklen.

Hinsides døden
"Hamas har altså hårdt brug for at få samlet opmærksomheden om sin hovedopgave: Kampen mod den jødiske stat."
Læs lederen.

Iværksætternationen Israel
Israel som en succesfuld iværksætternation er ikke det, vi får præsenteret i medierne. I stedet bliver vi konstant fodret med historier om og billeder af Israel som den enfoldige undertrykker, den grådige besættelsesmagt og nationen med et særdeles veludviklet krigsapparat.
Læs artiklen.

Til Medlem af folketinget for Venstre Jakob Engel-Schmidt
Jeg ved, at det er et langt indlæg, men jeg håber, at du tager dig tid til at læse det. For det første synes jeg, at det er ret overraskende, at du tager på uddannelsesrejse til Israel med Folkekirkens Nødhjælp og forventer at høre "sandheden". For det andet siger du, at I mødtes med mennesker fra begge sider af konflikten, men jeg tvivler kraftigt på, at I har fået lov til at møde de moderate fra Israels side. Det der overrasker mig endnu mere er, at du, efter blot 5 dage, kan konkludere, at Israel bedriver apartheid. Det er mig fuldstændig uforståeligt.
Læs artiklen.

Uhyggeligt ensidig hetz
Mogens Lykketoft forstår til fulde at grave grøfter og besværliggøre en aftale mellem Israel og det palæstinensiske selvstyre.
Læs artiklen.

Beundringsværdig innovation i Israel
To uger i Israel lærte mig at forstå, at israelerne bringer innovation ind på alle samfundets områder, ikke mindst udnyttelsen af deres ressourcer i jorden og havet.
Læs artiklen.

Efter Israels udslettelse
Vil det virkelig komme så vidt, at Israel bliver slettet fra landkortet? Det kan ingen sige med sikkerhed, men i lyset af de seneste års udvikling ser det sort ud for den jødiske stat.
Læs artiklen.

Konsekvensen af manglende fair behandling af Israel
Der er en del naive mennesker, der anser Israel for moderen til alle konflikter. Om det skyldes en ren historisk uvidenhed koblet med naivitet eller modvilje mod en jødisk stat i Mellemøsten omgivet af muslimske lande, er jeg ikke altid sikker på.
Læs artiklen.

Forsvar for jødehad?
Noget tyder på, at det nu også blandt pæne borgere er ved at blive en gængs opfattelse, at jødehad og jødeforfølgelse er fænomener, der kan legitimeres og forsvares.
Læs artiklen.

Bag om Israels bosættelsespolitik
Israels bosættelsespolitik i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Israels politik i de administrerede områder udsættes ofte for kritik. Man kan sige, at diskussionen om bosættelserne bliver brugt som undskyldning fra palæstinensisk side for ikke at gå ind i seriøse forhandlinger om fred og anerkendelse. En kommende arabisk Palæstina-stat og Israel må anerkende hinanden og deres grænser.
Læs artiklen.

Det palæstinensiske problem
Hvis den israelsk-palæstinensiske konflikt skal løses, er det nødvendigt, at medierne tager fat på de problemer, hvis løsning i sidste ende er afgørende for, at der kan indgås et kompromis mellem parterne. Hadpropagandaen er fremherskende i Palæstina og står i vejen for forsoning med Israel.
Læs artiklen.

Nultolerance mod intolerance
Formanden for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, skriver en opinion under titlen "Lad os få bugt med chikanen". Her vælger han at gå til frontalangreb på de chikanerede, de jødiske danskere. Hans hovedpåstand er, at vi misbruger "den klassiske europæiske antisemitisme i forsøget på at dæmonisere alt palæstinensisk/arabisk/muslimsk" for at opnå særbehandling.
Læs artiklen.

Politiken har et medansvar. Kald det debat
Skriv til Politikens debatsider. Sådan lyder opfordringen til avisens læsere. Men hvordan har debatten i Politiken det så? Tilsyneladende foretages der et bevidst ideologisk debattaktisk valg, hvor bestemte holdninger holdes ude eller kun sjældent levnes plads.
Læs artiklen.

Nu må politikerne træde i karakter
Hvornår træder politikerne i karakter og siger stop for disse ubehagelige forfølgelser af en minoritetsgruppe af danskere? End ikke i deres eget hjem kan jøderne længere være i sikkerhed for stenkast.
Læs artiklen.

Danskere misinformerer konsekvent om Palæstina
Hvem arrangerer propagandarejser til Vestbredden og Palæstina, som får danskere til at vende hjem med misinformation og modbydelige påstande? Sådan spørger teolog Ole Andersen fra Ordet og Israel.
Læs artiklen.

Vesten har belønnet brug af vold
I den sidste krig mellem Gaza/Hamas og Israel troede mange, at Israel igen ville tabe terræn i medie- og sympatikrigen. Noget er imidlertid ved at ændre sig, skriver Lene Kattrup.
Læs artiklen.

Israel og det importerede jødehad
Når man har fulgt de elektroniske mediers dækning af minikrigen mellem Gaza og Israel, har man fået det klare indtryk, at i denne sag bør vi alle være neutrale: Begge parter er lige gode om det, selv om det nok er lidt mere synd for palæstinenserne i Gaza - hvorfra næsten alle journalister rapporterer, fordi der er flere palæstinensiske end jødiske ofre.
Læs artiklen.

Israels ret til selvforsvar
Nu skete det som forventet, at Israel blev tvunget til at sikre sin civilbefolkning, efter at flere hundrede missiler og raketter i løbet af få dage har regnet ned over civile områder i Israel.
Læs artiklen.

850.000 jøder måtte flygte fra arabiske lande efter 1948
I disse dage i Jerusalem holdes en konference om international retfærdighed for jødiske flygtninge fra arabiske lande ("International Justice for Jewish Refugees from Arab Countries") på David Citadel Hotel.
Læs artiklen.

Skovmand - en nyttig idiot
"Hvis den israelske regering ønsker fred med sine arabiske naboer, kan den få det uden videre." Så enfoldigt beskriver Sven Skovmand forholdet mellem Israel og palæstinenserne. Der er imidlertid nogle detaljer, som Skovmand overser.
Læs artiklen.

Sven Skovmands fejlslutninger om Israel
Forfatter Sven Skovmand mener 5/5, at hvis blot Israel holder op med at anlægge bosættelser på Vestbredden og giver palæstinenserne en stat, så bliver der fred. Han mener også, at PLO har anerkendt Israel som en stat, der har ret til at eksistere. Men sådan forholder det sig ikke.
Læs artiklen.

Israel under pres
En forudsætning for fred er stadig en anerkendelse af Israels ret til at eksistere. En tostatsløsning må således fremstå som resultatet af en forhandling mellem de to parter. Det kan ikke blot være et spørgsmål om en ensidig proklamation.
Læs artiklen.

Formørket opfattelse af Israel
Mogens Lykketoft fremsatte manipulerende påstande på møde om Mellemøsten på Rødding Højskole.
Læs artiklen.

Israel, bosættelser og historien
Det mest effektive våben, palæstinenserne har tilrådighed imod bosættelserne, er fred. Det øjeblik man indgår en aftale om, hvilke områder der tilhører hvem, er problemet løst. Det evindelige slagsmål om historien må afløses af realiteterne ved forhandlingsbordet.
Læs artiklen.

Tostatsløsning på palæstinensisk
Palæstinenserne har, med præsident Barack Obamas hjælp, haft held til at gøre spørgsmålet om jødiske bosættelser til omdrejningspunktet i det internationale samfunds bestræbelser på at genstarte fredsforhandlingerne mellem israelere og palæstinensere. Men det internationale samfund er godt i gang med at forspilde endnu en chance for at bidrage til den fred, som langt de fleste israelere, og antageligt også mange palæstinensere, dybest set drømmer om.
Læs artiklen.

Per Nyholm er på afveje
Per Nyholm er en katastrofe som udenrigspolitisk kommentator. Hans forhold til historien er i bedste fald amatøragtigt og hans dømmekraft ikke-eksisterende. I Jyllands-Posten 25/11 sammenligner han således situationen i Jerusalem i dag med situationen i det nazistisk besatte Warszawa under Anden Verdenskrig.
Læs artiklen.

Infamt at sammenligne Israel med den tyske besættelsesmagt
Per Nyholm er ingen ven af Israel. 30/9 skrev han således i JP om Israel, »hvis besættelse og fortsatte kolonisering af de resterende palæstinensiske territorier er langt voldsommere end den tyske okkupation af Danmark under Anden Verdenskrig«.
Læs artiklen.

Det svenske Israel-kompleks
Ikke overraskende vrimlede det med svenskere om bord på den såkaldte nødhjælpsflotille, der fragtede aktivister og islamister fra Tyrkiet mod Gaza.
Læs artiklen.

Tragisk og forudsigeligt
Israel havde tydeligt og klart sagt, at humanitær hjælp skulle gennem israelsk kontrol, da landet forståeligt nok ikke ønsker at slippe materialer, der kan bruges offensivt mod civile israelere, igennem.
Læs artiklen.

Bag en humanitær maske
Ønsker man at vurdere hensigterne hos en politisk aktør eller organisation, bør man granske den pågældendes gerninger. Det gælder også i forbindelse med den tyrkiske organisation, IHH, som stod bag den såkaldte nødhjælpskonvoj, som blev opbragt af de israelske myndigheder tidligt mandag morgen.
Læs artiklen.

Støt palæstinenserne, støt Israel
Den forfærdende sandhed er, at Gaza er et lovløst helvede på jord, og at Hamas bærer skylden. Al skyld. Opgiv enhver tanke om på den ene side og på den anden side (om Hamas i Gaza-striben).
Læs artiklen.

Sikkerhed og fred for staten Israel
Israel har accepteret palæstinensernes ønske om en selvstændig stat. Palæstinenserne har aldrig svaret med en tilsvarende anerkendelse. Det er nødvendigt for at komme videre.
Læs artiklen.

Trådhegnet er i dag tre meter højt
Det er altid godt at snakke sammen, og i princippet er den nyligt kreerede Jødisk-Muslimsk Platform en god idé. Men hvorfor netop jøder og muslimer? Som jøde er jeg altid interesseret i dialog, men det er helt ubegribeligt, at Mosaisk Troessamfund og Bent Melchior har valgt intenst samarbejde med grupper og enkeltpersoner af muslimer, som støtter kræfter, der benægter Holocaust.
Læs artiklen.

Dødfødt debat i "Deadline"
Boykotten af Israel har ikke noget med fornuft og anstændighed at gøre, men en hel del med had.
Læs artiklen.

Kronik: Lykketofts manglende overblik
Mogens Lykketofts kronik om konflikten i Mellemøsten har affødt denne kommentar fra den israelske ambassadør, hvori han anklager Mogens Lykketoft for at fordreje kendsgerningerne i konflikten mellem Israel og palæstinenserne.
Læs artiklen.

Gaza: Den forspildte mulighed
Forholdene i Gaza er forfærdelige. Dyb fattigdom for et stort flertal af befolkningen. Arbejdsløshed og elendige sociale forhold. Talrige voldelige demonstrationer. Stridende militser, der bekæmper hinanden med bortførelser, attentater, ildkampe og bomber. Alt dette kunne have været anderledes.
Læs artiklen.

Kronik: Islamismens front mod Europa
Karikaturkrisen har været meget afklarende over for konflikten mellem Israel og araberne. Man hører igen og igen, at muslimerne er vor tids jøder. Det er de ikke. Vor tids jøder er vor tids jøder, i Europa, USA, overalt i verden og i Israel, og vor tids muslimer er vor tids muslimer. Hvad ellers, skriver dagens kronikør.
Læs artiklen.

Israels reaktion er afvejet mod truslen
12/7 krydsede Hizbollah den israelsk-libanesiske grænse og angreb Israel. Dette terrorangreb, som blev udført fra territorier i en uafhængig FN-medlemsstat, resulterede i to døde israelske soldater, tre sårede og bortførelsen af to.
Læs artiklen.

Danske virksomheders boykot af Israel
Der har i den senere tid været fokus på de danske virksomheders boykot af Israel og de anti-israelske klausuler, som de har accepteret i deres handelskontrakter. Her ses der på baggrunden, hvordan det viser sig i praksis og de involverede og til tider modstridende interesser.
Læs artiklen.

Har kristendommen og de kristne en fremtid i en kommende palæstinensisk stat?
Kristendommen har eksisteret i snart 2000 år i Det Hellige Land men situationen for de kristne i de palæstinensiske selvstyreområder under PA's ledelse ser ikke lyst ud. Tværtimod flygter de kristne i stort tal pga. chikane, diskrimination og overgreb og flere af de kristne historiske områder er ved at blive affolket. Det meste af den kristne verden ser ud til at være stort set ligeglad eller tør ikke kritisere overgrebene mod kristne i selvstyreområderne.
Læs artiklen.

Hamas truer freden
Den israelske rømning af Gazastriben og dele af Vestbredden stiller såvel Israel som Det Palæstinensiske Selvstyre over for store udfordringer. Forståeligt nok hviler verdenspressens øjne på Israels rømning fra Gaza, men midt i al ståhejet må man huske på, at det er Hamas' terror, der udgør den mest akutte trussel mod det nye håb for fred i Mellemøsten.
Læs artiklen.

Historielærernes snævre Mellemøsten
Rammerne for undervisningen om Mellemøstens historie er snævre og ensidige i det mønstereksempel, vejledningen angiver for de nye gymnasieelever. I vinter kom bekendtgørelserne for de enkelte fag i det nye gymnasium. Og siden er så vejledningerne for fagene kommet. I historie fylder vejledningen 50 sider.
Læs artiklen.

Israels historie
Det er utopisk at tale om fredelig sameksistens mellem jøder, kristne og muslimer i det pågældende område.
Læs artiklen.

Staten Israels Historie
Staten Israels historie starter med løfterne til Abraham (Første Mosebog 12). Om jødernes livskraft og overlevelsesevne gennem historien på trods af forfølgelser, drømmen om at vende tilbage til Zion og kampen for Israels fortsatte eksistens.
Læs artiklen.

57 års uafhængighed
Den 12. maj 2005 fejrede Israel sin 57. uafhængighedsdag. Det forgange år bød på en stor udvikling i vores region, skriver den israelske ambassadør i Danmark.
Læs artiklen.

En verden uden Israel
Israel er genstand for et krybende angreb, der strækker sig fra kritik af Israels adfærd til spørgsmålet om staten Israels ret til at eksistere. En tysk iagttager peger på, at Israels forsvinden ikke vil løse Mellemøstens problemer. Tværtimod.
Læs artiklen.

En ny æra
Nu da Arafat har forladt scenen, må vi forvente en indstilling af den massive, anti-israelske propaganda og glorificering af martyrbegrebet i palæstinensiske medier og skoler til fordel for en fredssøgende linie.
Læs artiklen.

FN mod Israel
FN er angiveligt neutral men i praksis vendt mod Israel. Begrebet "neutralitet" er en farce af dimensioner, når man ser på, hvad der foregår der.
Læs artiklen.

Kronik: Usmagelig menu fra Folkekirkens Nødhjælp
For Folkekirkens Nødhjælp er ofrene i Mellemøsten palæstinensiske. Og kun palæstinensiske. Derfor bliver nødhjælpens oplysningsarbejde så fordrejet. Følelsen af at stå på den svages side giver organisationens medarbejdere et stærkt engagement. Men det udruster dem samtidig med enorme skyklapper, skriver kronikøren.
(Resume: Om Folkekirkens Nødhjælp, det israelske sikkerhedshegn og forfalskning af kort.)
Læs artiklen.

Kronik: En fjendtligtsindet nødhjælpsorganisation
Israel har tilbudt Folkekirkens Nødhjælp tillid og samarbejde. Som svar er vi blevet mødt med et personligt tillidsbrud og fjendtligsindet politisk aktivisme.
Læs artiklen.

Nuancer i Israel
Hvor er det synd, at den internationale presse efterhånden har givet verden det indtryk, at der i Israel snart er tanks på hvert gadehjørne, at landets soldater systematisk undertrykker staklerne i flygningelejrene, og at regeringen er ultra-højrenationalistisk.
Læs artiklen.

Europas dæmoner
Kulturpsykologi. Den europæiske meningsdannelse befinder sig i et klaustrofobisk rum, hvor europæiske medier ikke ser selvransagende på kontinentets lidet flatterende fortid i kampen for demokrati og menneskerettigheder, men kun synes at kritisere USA og Israels gøren og laden.
Læs artiklen.

Fakta om Israel/Palæstina
Man kniber sig i armen og bliver klar over, at man er vågen: En del omstændigheder tyder på, at sandhedens øjeblikke nærmer sig i fredsprocessen. Måske - forhåbentligt - kan freden få en reel chance denne gang. I en sådan situation vil der selvsagt udbryde en ny række fejder af mere eller mindre voldelig art.
Læs artiklen.

Kys og kram til Arafat
I mange år var de arabiske folks ve og vel slet ikke på dagsordenen, for alt handlede om palæstinenserne. Islameksperten Bernard Lewis og andre peger på Vestens bemærkelsesværdige mangel på interesse for millioner af muslimers skæbne.
Læs artiklen.

Opfordring til at skrive under på appellen (Nu er det nok)
Nu er det nok, og vi ønsker at sige fra over for hadkampagnen mod Israel og en antijødisk retorik, der mere og mere begynder at minde om 30'ernes Europa. I ly af den hetz er der skabt et offentligt rum for udsagn og holdninger af et antijødisk tilsnit, som ikke kan skelnes fra klassisk antisemitisme. Dagbladet Politiken har i ekstraordinær grad lagt sig i spidsen for den proces.
(Resume: Kendte navne i kulturlivet om Politikens dækning af konflikten i Mellemøsten og indrykning af protestannonce.)
Læs opfordring.

Israels svar på det brændende spørgsmål
Den dag vi har en ansvarlig palæstinensisk partner, vi kan overlade områderne til - den dag palæstinenserne har en leder, der kan sætte en gyldig underskrift på et gyldigt dokument, den dag forlader Israel Vestbredden og Gaza.
Læs artiklen.

Hykleri i debatten
Der er kun én vej mod freden i Mellemøsten: Forhandlinger og fredsaftaler. Men der har været meget hykleri og dobbeltmoral i debatten og mediebilledet de seneste par uger i Danmark.
Læs artiklen.

Se desuden de andre artikler om den nuværende situation, antisemitisme og terror i Israel.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen


© 2000-2024 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 8.6.2024