Det israelske flag

Antisemitisme

Antisemitismen i dens forskellige former lever og har det godt, hvilket en rundtur på internettet og i medierne samt en række undersøgelser bekræfter. Faktisk er der en stigende accept og ligegyldighed over for anti-israelske og antijødiske kampagner i medierne og nogle grupper i samfundet. Herunder er der et lille udsnit af artikler om antisemitisme (jødehad) og antisemitiske holdninger fra de senere år.

Boykot 1933 (Nazityskland) Sharon spiser små palæstinensiske børn (tegning fra en palæstinensisk avis) Den onde jøde (tegning fra en officiel palæstinensisk avis)

"Antisemitisme er en sygdom, som verden lider af men som jøder dør af!"

"Insisterer man som jøde på at gå rundt på Nørrebro, så kan det godt være, det giver nogle problemer."
Chefkriminalinspektør Per Larsen, Jyllands-Posten (23. november 2003).

"Og dræb dem, hvorend I finder dem, og fordriv dem, hvorfra de fordrev jer"
Koran-citat om drab på jøder; opfordring fra Hizb ut-Tahrir i Danmark.

"Hvis man tolererer tilløb til antisemitisme i det offentlige rum, giver man antisemitterne frit slag der, hvor de uhindret kan komme til, f.eks. på nettet. Og vi ved, at antisemitisme altid begynder med ord."
Journalist Samuel Rachlin (13. februar 2005).

"Antisemitismen lever den dag i dag i bedste velgående."
Forskningsbibliotekar Morten Thing (8. november 2008).

"When people criticize Zionists, they mean Jews. You're talking anti-Semitism."
Martin Luther King, Jr.

Antisemitismen i dens forskellige former lever og har det godt, hvilket en rundtur på internettet og i medierne samt en række undersøgelser bekræfter. Faktisk er der en stigende accept og ligegyldighed over for anti-israelske og antijødiske kampagner i medierne og nogle grupper i samfundet. Herunder er der et lille udsnit af artikler om antisemitisme (jødehad) og antisemitiske holdninger fra de senere år.

Antisemitismen gennem tid og rum
En kort beskrivelse af antisemitismen gennem tiden og dens forskellige former i nyere tid i Danmark og omverden. Om antisemitisme gennem historien og som ideologi, Holocaust, antizionisme, dansk antisemitisme, jødernes situation i Danmark og mediernes betydning.
Læs artiklen.

Hvad er antisemitisme?
En kort beskrivelse og karakteristik af antisemitisme (jødehad) og dens historie samt de forskellige former, som den kan skjule sig under.
Læs artiklen.

Rapporter og undersøgelser om antisemitisme
Uddrag og konklusioner fra forskellige rapporter og undersøgelser om omfanget af antisemitisme (jødehad) og antisemitiske overgreb i de senere år i Europa, verden og Danmark.
Læs artiklen.

Venstrefløjen har forbrødret sig med radikale muslimer mod jøderne
Venstrefløjens antisemitisme er forklædt som et "antizionistisk" forsøg på at stjæle den jødiske historie fra jøderne og bruge den imod dem. Der er fokus på højrefløjens voksende antisemitisme, men venstrefløjens antizionistiske holdning er mere end blot en kritisk holdning til staten Israel.
Læs artiklen.

Bangebukse og bortvendte rygge
Med den åbenlyse antisemitisme i den danske dagligdag, den danske skoledag, har vi måske netop nået det punkt, hvor dialogen må ophøre. Man skal ikke have en dialog med de forældre, hvis børn har lært at lege "skyd jøden".
Læs artiklen.

Er jødehadet mon en naturlov?
Europas jøder er mere udsatte og truede i dag end for 10 år siden. Antisemitismen er i vækst, og det kræver mere end politisk sympati og politibeskyttelse at dæmme op for dette uhyre. Forleden skete det igen i ellers fredsommelige danske byer.
Læs kronikken.

Jødehad hører ingen steder hjemme
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. På 81-års-dagen for Krystalnatten blev danske jøder ramt af chikane og trusler rundtom i Danmark. En jødisk familie fik sat en davidsstjerne på postkassen, og jødiske gravpladser i Randers blev udsat for hærværk. Det er dybt forargeligt, og det hører ikke hjemme i vores land.
Læs artiklen.

Antisemitismen har alt for længe fået lov til at stikke sit hæslige fjæs frem
I en historieløs tid kan det igen lade sig gøre at vise sit had til jøder i dagens Danmark. Antisemitismen stikker sit hæslige fjæs frem overalt i Europa i disse år. Danmark er desværre ingen undtagelse. Det er en helt ny og negativ kvalitet i et åbent had til jøder, som viser sig her.
Læs lederen.

Jødefejden (1819)
I 200-året efter jødefejden er København og Europa igen et farligt sted at være, hvis man er jøde. Jødehadet lever desværre i bedste velgående. Antisemitismen lever i bedste velgående, den lever som konstant trussel på gadeplan, men også i de bortvendte rygge og lukkede øjne, man oplever hos myndigheder og politikere især. Tavst ser man til, at jøderne fordrives. Ingen tager sig rigtig af det.
Læs lederen.

Da antisemitismen kom til Danmark
I 1819 brød hadet til jøderne i Danmark ud i lys lue under Jødefejden. Det er ikke nyt, at jødiske institutioner er udsat for terror og chikane. Det uhyggelige er, at vi her 200 år efter er i en situation, hvor politi og militær igen må beskytte jøderne. En historisk beskrivelse af Jødefejden i 1819.
Læs artiklen.

Gammelt jødehad ruster ikke
Det er forståeligt, hvorfor mange franske og andre europæiske jøder overvejer at udvandre til Israel, skriver sognepræst Jesper Bacher. Om jødehad og mordet på en gammel fransk jøde, der blev brugt til at sætte fokus på antisemitismen i Frankrig og i resten af Europa.
Læs artiklen.

Hadet til jøder
Har vi da ingenting lært? Jødehadet er på fremmarch igen. Antisemitismen marcherer igen i Europa. Det ligger tungt med analysen af årsagerne. Og politikerne må tænke sig bedre om, hvad de bidrager til. Der er stadig danske politikere med i en boykotorganisation, der minder ubehageligt om 1930'ernes Tyskland.
Læs lederen.

Jeremy Corbyn er en del af en europæisk, antisemitisk tendens
Jøderne er under pres i Europa, og det er tragisk at se på. Det er langtfra første gang, at partiet Labour og dets leder har været beskyldt for antisemitiske synspunkter.
Læs artiklen.

Det nye gamle jødehad
Accepterer vi reelt, at jøder igen ikke kan gå i fred på gaden i Europa? Præsident Macron adresserede forleden den stigende antisemitisme i Frankrig, som har fået titusindvis af jøder til at forlade Frankrig, fordi de simpelthen føler sig i fare. Mange franskmænd har fået nok. Jødehadet er ældgammelt, selv om det stedse antager nye former.
Læs artiklen.

Stå fast på demokratiske værdier
Den 27/1 var det Auschwitz mindedag, og netop denne uhyggelige og umenneskelige behandling af jøder og andre uskyldige ofre for Hitler og nazismen burde være et vidnesbyrd om, hvor sårbare og udsatte, vi er, hvis demokratiske kræfter som ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og religionsfrihed anfægtes med vold.
Læs artiklen.

Kristen-muslimsk jødehad
Det intense jødehad, der eksisterer i den arabiske verden i dag, har dybe rødder i den oprindelige kristne og senere europæiske antisemitisme. Hele den arabiske verden er præget af et stort had til jøder. Det har resulteret i, at der i dag nærmest ikke er nogen jøder tilbage i området, for de er blevet både chikaneret og forfulgt.
Læs artiklen.

Hvordan bekæmper vi antisemitismen
I samme uge som Europa fejrer 70-året for afslutningen på Anden Verdenskrig, gøres i Jerusalem et forsøg på at forstå, hvordan det syv årtier gamle løfte 'Aldrig mere' synes at være henvist til historiens sidelinje. Det er ikke tilfældigt, at morderne i Paris og København gik efter symboler på ytringsfriheden og derefter jøderne.
Læs artiklen.

Hadet til jøder
Det er ikke mere end tre måneder siden, at hovedparten af danskerne stod sammen om ikke mindst at erklære deres solidaritet med det lille jødiske samfund i Danmark. Statsministeren fandt gode og stærke ord, og det skortede ikke på brede folkelige manifestationer af, at det nu gælder om at gøre fælles sag med jødiske medborgere. Men den nye antisemitisme viser sig allerede igen.
Læs artiklen.

Jødehad i Europa
Det bliver stadigt tydeligere, hvor chokerende antisemitisk den bølge af islamistisk vold, der går over Europa, helt grundlæggende er. Hadet til jøder er en af de store fælles markører for de islamistiske fanatikere, som angriber de europæiske samfund.
Læs artiklen.

Islam og jødehadet
Vi har i de senere år oplevet en ubehagelig genopblussen af antisemitisme her i landet. Det har bl.a. at gøre med indvandringen fra Mellemøsten af folk med forbindelse til den standende konflikt mellem Israel og palæstinenserne. Jødehadet har tilsyneladende dybe rødder i islam.
Læs artiklen.

Antisemitisme
En ph.d. studerende i "Internationale Studier", Leila Stockmarr, fremsætter i Politiken en epokegørende nyhed. Det er sikkert et forskningsresultat, der vil fremme hendes karriere.
Læs artiklen.

Boykot Israel går antisemitismens ærinde
Organisationen Boykot Israel fungerer reelt som et antisemitisk foretagende, der på mange områder er i overensstemmelse med nazistisk tankegang, hvilket bør give de pæne mennesker i organisationen voldsomt myrekryb.
Læs artiklen.

Jødehadet
Der er en regel om, at hvis jøder slår et par islamister ihjel i selvforsvar, så er verden på den anden ende. Det er statsterrorisme. Det er imod menneskerettighederne. Det skyldes ene og alene det kulturhistoriske faktum, at jøder ikke har ret til forsvare sig; det har alle andre.
Læs artiklen.

Fra Gaza til Rådhuspladsen
Dagbladet Politikens sammenligning af jøder med nazister og Israel med Nazityskland i en tegning er ifølge chefredaktøren ikke rigtig god, men alligevel god nok, skriver Samuel Rachlin. Det næste skridt er deligitimering af Israel som stat, og det vil sige, at når Israel er lig med Nazityskland, er det rigtigt at føre krig mod den stat.
Læs artiklen.

Det nygamle jødehad
I to bøger - en ny og en revideret genudgivelse - beskriver den franske politolog Pierre-André Taguieff vor tids jødehad, der har bredt sig med udgangspunkt i Mellemøst-konflikten og har mange fællestræk med den antisemitisme, som viste sit hæsligste ansigt i Hitler-tiden.
Læs artiklen.

Bog: Ondskabens pagt (The icon of Evil)
Forbindelsen mellem tysk nazisme og arabisk antisemitisme stikker dybt. Det er lige fra den Anden Verdenskrig og frem til i dag som forfatterne dokumenterer i bogen.
Læs mere om bogen.

Kronik: Det glemte hundredeårsjubilæum
I 1906 blev den fransk-jødiske officer Alfred Dreyfus rehabiliteret og genindsat i sin stilling som officer, efter at retssagen mod ham havde stået på i 12 år, hvoraf han i 4 år havde været fange på Djævleøen. Det var en affære, som mest af alt handlede om antisemitisme.
Læs artiklen.

Benægterne
Var jøderne selv årsag til antisemitismen? Gjorde jøderne selv noget, der kan forklare jødeudryddelserne? Var de selv skyld i det? Der var faktisk mange lærde, der engang mente, at jøderne selv var skyld i, at de blev forfulgt, og de kunne begrunde det med videnskabelige argumenter.
Læs artiklen.

Antisemitisme er en trussel mod freden i Mellemøsten
Påstande om, at holocaust kun er jødisk propaganda, bliver mere og mere udbredte i Mellemøsten. Og antisemitismen har nu nået et omfang, hvor den kan true fredsforhandlinger i området.
Læs artiklen.

Is Israel an apartheid state?
Is Israel an apartheid state? See EoZ posters for "Apartheid Week".
Læs artiklen.

Udryddelse af jøder og undertvingelse af kristne - historiens uundgåelige mål
Uddrag af prædiken på Det Palæstinensiske Selvstyres TV om udryddelse af jøder og undertvingelse af kristne - historiens uundgåelige mål. Om palæstinensisk antisemitisme.
Læs artiklen.

European Coalition for Israel (ECI)
European Coalition for Israel (ECI) - Den Europæiske Koalition for Israel - er et fælles initiativ af fire internationale kristne pro-israelske organisationer med aktiviteter i Europa for at gøre opmærksom på den stigende antisemitisme og antizionisme i Europa. ECI vil oplyse medlemmerne af Europa-Parlamentet og andre politiske ledere i Bruxelles og de europæiske hovedstæder om de komplicerede sammenhænge i Mellemøstkonflikten og om Israels ret til at eksistere.
Læs artiklen.

Kronik: Den moralske fordømmelse og jødisk historie
1600 års antisemitiske følelser kan ikke slettes på de 60 år, der er gået siden Holocaust. Dog er det lykkedes at nå et godt stykke vej, hvad angår den fornuftsmæssige afstandstagen til antisemitisme. Om den nye bølge af europæisk antisemitisme og den israelsk-arabiske konflikt.
Læs kronikken.

Hykleriet og antisemitismen
Den berømte italienske journalist og forfatter Oriana Fallaci tager afstand fra den nye antisemitisme i Europa. Vi gengiver her hendes artikel (Jeg finder det skamfuldt...) i det italienske blad Panorama, den 18. april 2002.
Læs artiklen.

Kronik: Fortiden, der ikke vil forsvinde
Kan Holocaust ske igen? Vores svar er ja. Holocaust skete, fordi det kunne ske, ellers var det ikke sket. Og da Holocaust skete én gang, kan det ske igen, mener dagens kronikører.
Læs artiklen.

Foruroligende holdningsændring
Den seneste tids situation i Israel, hvor konflikten mellem palæstinenserne og israelerne er blevet optrappet, har både de danske politikere og almindelige borgere tilkendegivet deres synspunkter om.
Læs artiklen.

Links til artikelsamlinger om antisemitisme (jødehad):

Trykkefrihedsselskabet
Trykkefrihedsselskabet har flere artikler om antisemitisme, jødehad og anti-israelske holdninger hos Hizb ut-Tahrir i Danmark, den yderste danske venstrefløj og avisen Politiken. Læs f.eks. artiklerne: Antisemitisme i fuld blomst på dansk jord, Propaganda eller antisemitisme? og Jødefri 1. maj i Fælledparken. Andre artikler kan findes ved hjælp af deres søgefunktion.

Artikler
Morgenavisen Jyllands-Posten har i deres arkiv mange artikler om antisemitisme, jødehad og lignende emner. De kan findes frem via jp.dk/arkiv og søg på ord som antisemitisme, jødehad mfl.

Artikler
Kristeligt Dagblad har et stort tema om antisemitisme med links til mange artikler: TEMA: Antisemitisme.

Artikler
Berlingske (Tidende) har et tema om antisemitisme med links til mange artikler: Antisemitisme.

Palestinian Media Watch (PMW)
Palestinian Media Watch (PMW) er et uafhængigt israelsk forskningsinstitut, der undersøger det palæstinensiske samfund ud fra forskellige perspektiver ved at studere og analysere det Palæstinensiske Selvstyre gennem dets medier og skolebøger. PMW lægger størst fokus på de budskaber palæstinensiske ledere formidler til befolkningen via den brede række af institutioner og infrastrukturer, selvstyret kontrollerer, herunder medierne.
Læs mere på PMW's hjemmeside.

Antisemitisme - links
Her findes links til flere hjemmesider, der beskæftiger sig med antisemitisme, jødehad og lignende emner internationalt og i den arabiske verden.
Se links - antisemitisme.

Se desuden de andre artikler om den nuværende situation og terror i Israel.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen


© 2000-2019 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 1.12.2019