Det israelske flag

Fordøm jødehadet, men glem ikke de kristne, der rammes af det samme had

Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i folkekirken, fokus på sagen. Lad os ikke glemme, at det had, der rammer jøder, også rammer kristne i Mellemøsten.

Af præst og forfatter Katrine Winkel Holm, Morgenavisen Jyllands-Posten (14. november 2019).

Det nye jødehad fordømmes overalt i disse dage og godt for det. Det er kvalmende, at der findes halv- eller helnazistiske grupper, der genoptager den brune antisemitisme.

Men mens fakkeltogene drager gennem novembermørket i protest mod det brune jødehad, går man diskret uden om den anden hovedkilde til afskyelighederne.

Det er jo islams jødehad, der er grunden til, at der står soldater foran synagogen i Krystalgade. Det er Koranens fremstilling af jøder, der grunden til, at jøder overalt i den islamiske verden omtales som efterkommere af "aber og svin" - som en hjemlig imam også udnævnte dem til være.

JP's leder sagde det så præcist: "Det har været ubekvemt at tale om. Der er blevet ledt efter socioøkonomiske forklaringer, hvor en spade i højere grad burde have været kaldt en spade, når det gælder islams ældgamle syn på jøder. Når flugten af jøder fra svenske byer som Malmø tog fart, var det ikke nødvendigvis den største historie i medierne. Der er blevet kigget væk, relativeret og vredet hænder ..."

Lad os ikke glemme, at det had, der rammer jøder (fra den ene hovedkilde), også rammer kristne i Mellemøsten.

Lige nu foregår intense kristenforfølgelser globalt. En rapport, bestilt af det britiske udenrigsministerium, slog i sommer fast, at forfølgelser af kristne har nået "et alarmerende niveau", og at Vesten har vist ligegyldighed over for sagen pga. politisk korrekthed. Rapporten slog samtidig fast, at langt størstedelen af kristenforfølgelserne finder nemlig sted i lande med muslimsk flertal:

"Kristendommen står nu over for en risiko for at blive udslettet i de dele af Mellemøsten, hvor dens rødder går længst tilbage. I Palæstina er antallet af kristne lavere end 1,5 pct.; I Syrien er befolkningstallet for de kristne faldet fra 1,7 mio. i 2011 til under 450.000, og i Irak er antallet af kristne skrumpet fra 1,5 mio. inden 2003 til under 120.000 i dag. Kristendommen er i fare for at forsvinde, hvilket er et enormt tilbageslag for regionens mangfoldighed."

Mange kristne føler, at Vesten helt har glemt dem. I folkekirken er der for tiden voldsom fokus på klimaet og alt, hvad der er "grønt", men der er til gengæld meget lidt fokus på forfølgelser af kristne - og kilden til forfølgelserne. Det er simpelthen for ringe.

Det er vi nu en flok præster, der forsøger at råde bod på, og derfor har vi indkaldt til støttedag for forfulgte kristne på lørdag i Ringsted. Vidende og profilerede folk som Klaus Wivel og Asger Aamund sætter fokus på sagen - og repræsentanter fra de to organisationer, Bibelselskabet og Åbne Døre, der til daglig arbejder med emnet, får også ordet. Vi slutter eftermiddagen af med en kort gudstjeneste i den smukke Sct. Bendts Kirke.

Jeg håber, at mange vil støtte op om dagen og dermed vise, at der i den danske folkekirke er utallige, der mener, der skal tales langt mere direkte og åbent om de overgreb, kristne udsættes for - også om den islamiske baggrund for det.

Der er blevet meget populært at kritisere folkekirken for at være alt for politisk korrekt. Alle I, der mener det, skal huske, at I selv er kirken. Og hvis I ønsker at trække folkekirken i en mindre politisk korrekt retning, så skal I gøre noget selv. F.eks. ved at støtte et initiativ som støttedagen for forfulgte kristne på lørdag.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 16.2.2020