Det israelske flag

Kort over Hebron (Hevron)

Herunder er der tre kort over Hebron (Hevron), der ligger syd for Jerusalem (Yerushalayim) i den sydlige del af Judæa-området (Judea/Yehuda). Byen er i dag som følge af fredsprocessen opdelt i to områder, nemlig den vestlige del af byen (ca. 80%), der hører under det palæstinensiske selvstyreområde (H1) og den østlige del (ca. 20%), der hører til Israel og hvor jøderne i Hebron bor (H2).

På det første kort er den jødiske del markeret med blå baggrundsfarve og på de to næste kort med en grøn farve.

Hebron er en af de ældste beboede byer og hellig for både jøder, kristne og muslimer. Hebrons store seværdighed er Makpelas Hule (Ma'arat HaMachpela), en fæstningslignende bygning med patriarkernes og matriarkernes grave (Abraham, Sarah, Isak, Rebecca, Jakob og Lea), synagoge og moske. Bygningen er i dag pga. de politiske forhold opdelt i en jødisk og muslimsk del med hver sin indgang. De kristne har adgang til begge steder.

Hebron, der er en af de fire jødiske hellige byer, har derfor gennem historien haft en stor jødisk befolkning men det sluttede brat en aften i august 1929, da den arabiske befolkning i byen foretog en etnisk udrensning af jøderne, hvor mange blev dræbt og resten flygtede. Herefter bestod byens indbyggere udelukkende af arabere og senere palæstinensere frem til ca. 1970, hvor de første jøder vendte tilbage til et lille område af byen eller for at besøge byens mange jødiske hellige steder.

Kiryat Arba (Qiryat Arba), Hebrons bibelske navn, er en jødisk forstad til Hebron grundlagt i 1971. Byen har ca. 7.000 indbyggere og er en moderne by med mindre industri, etagehuse, brede oplyste veje, grønne områder og haver, hvilket er en kontrast til det gamle historiske Hebron.

Hebron - bykort over centrum og Kiryat Arba

Oversigt over Hebron

Hebron - bykort over centrum

De tre viste kort findes på en hjemmeside om Hebron - Kiryat Arba. Desuden er der et luftfoto af dele af Hebron. Til forsiden (index.htm)

Til toppen Kort over Israel The Jewish Community of Hebron - Kiryat Arba


© 2000-2008 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 30.7.2008