Det israelske flag

Vejkort over Israel, Samaria, Judæa, Golan og Gazastriben

Vejkort for Israel med vejnumre og byer

Se kort i stor forstørrelse her.

Kortet viser vejnettet med de største veje, vejnumre og byer i Israel, Samaria, Judæa, Golan og Gazastriben.

Veje med blå vejnumre (normalt et ciffer) er motorveje (4-8 spor). Veje med røde vejnumre (normalt to cifre) er motorvejslignende veje og hovedlandeveje (2-4 spor). De mindre veje har enten et tre eller fire-ciffret vejnummer.

Landevej nr. 90 løber hele vejen fra det nordligste punkt i Israel (Metula) forbi Genesaret Sø, igennem Jordan-dalen, udenom Jeriko, langs med Det Døde Hav, igennem Arava-dalen til Eilat i syd. Det er Israels længste vej på ca. 480 km.

Motorvej nr. 1 er den vigtigste forbindelse mellem Tel Aviv og Jerusalem. På den anden side af Jerusalem fortsætter den som hovedvej nr. 1 ned til Jordan-dalen mellem Jeriko og Det Døde Hav, hvor den forbindes med landevej nr. 90. Denne strækning er den eneste forbindelse mellem Jerusalem og Det Døde Hav.

Kystmotorvejen eller The New Haifa-Tel Aviv Highway (nr. 2) forbinder det nordlige Tel Aviv og Haifa og løber tæt på kysten. Det er en af de mest trafikerede motorveje i Israel (ca. 90 km.).

Motorvej/landevej nr. 4 begynder ved Gazastriben i syd, gennem Tel Aviv op til Haifa og videre op til grænsen til Libanon. En strækning på ca. 205 km.

Trans-Samaria Highway (nr. 5) forbinder en række byer og forstæder i Stor Tel Aviv med Ariel i Samaria (ca. 37 km.).

Trans-Israel Highway (nr. 6) er en nord-syd betalingsmotorvej fra syd for Haifa og næsten til Beer-Sheva (det sidste stykke er ikke med på kortet). I de kommende år forventes den forlænget både i nord og syd. Alle andre veje er gratis at køre på.

De største byer beskrives nærmere her.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Kort over Israel


© 2000-2021 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 23.1.2021