Det israelske flag

Gave og opgave

I bogen "Gave og opgave" fortæller Arne Melchior erindringer og erfaringer fra et langt og aktivt liv i politik.

Arne Melchior: Gave og opgave I "Gave og opgave" fortæller Arne Melchior erindringer og erfaringer fra et langt og aktivt liv i politik. Han fortæller om, hvordan han ved en fejltagelse blev valgt som medlem af Folketinget i 1973, men hurtigt indså, at han havde lyst til og evner for det politiske arbejde i folkestyret. Inden da havde Arne Melchior haft en erhvervskarriere som blandt andet salgsdirektør i tekstilbranchen.

Arne Melchior fortæller åbenhjertigt om sin opvækst og familie, om karrieren og en menneskealder i politik, om sit forhold til religion og Israel, om danskerne og de fremmede - om at gå af og blive gået! I bogen giver Melchior også sin version af de hektiske sidste uger i CD, inden han valgte at forlade folketingsgruppen i det parti, han havde været med til at stifte i 1973.

Arne Melchior (f. 1924) er uddannet i tekstil-, papir- og reklamebranchen. Han har været direktør for Jardex og adm. direktør for S. Seidelin og A-pressen, inden han i 1972 startede sit eget konsulentfirma. I 1973 blev han for første gang valgt til Folketinget for CD, som han var medstifter af samme år. Arne Melchior har to gange været udpeget til minister, i 1982-86 som minister for offentlige arbejder og i 1993-94 som minister for kommunikation og turisme. Dertil kommer en lang række af formandskaber og tillidsposter i råd, udvalg, nævn og bestyrelser.

Arne Melchior: Gave og opgave.
302 sider.
ISBN 87-11-11592-0
© 2002 Arne Melchior og Aschehoug Forlag A/S - et Egmont forlag. Se desuden Saxo.com.

Til forsiden (index.htm)

Til toppen Film og bøger


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 9.2.2020