Det israelske flag

Seksdageskrigen

Juni 1967: Nye grænser for det moderne Mellemøsten. En spændende og veldokumenteret gennemgang af en krig, der forbløffede verden og trak nye grænser både i Mellemøsten og den kolde krig mellem øst og vest. I bogen afsløres mange tophemmelige dokumenter, og vi kommer helt ind i magtens korridorer. Men først og fremmest oplever vi miraklerne på slagmarken.

Michael B. Oren: Seksdageskrigen Juni 1967: Nye grænser for det moderne Mellemøsten. En spændende og veldokumenteret gennemgang af en krig, der forbløffede verden og trak nye grænser både i Mellemøsten og den kolde krig mellem øst og vest. I bogen afsløres mange tophemmelige dokumenter, og vi kommer helt ind i magtens korridorer. Men først og fremmest oplever vi miraklerne på slagmarken.

Bogen redegør for baggrunden for den korte krig, der varede i seks dage, og som ændrede landkortet i Mellemøsten væsentligt. Krigen er også vigtig for en forståelse af de aktuelle israelske-palæstinensiske og israelske-arabiske konflikter. Det er både en militærhistorisk fortælling om begivenhederne, et politisk portræt af tiden, den kolde krig og det politiske klima, hvori krigshandlingerne foregik. Herunder analyser af vigtige personligheder som Moshe Dayan, Nasser, Rabin, Kosygin og Lyndon B. Johnson.

Bogen bygger på meget nyt materiale, interviews og indtil nu hemmeligholdte dokumenter. Der er oversigtskort, bibliografi og kilder.

Seksdageskrigen er en dansk oversættelse af et historisk værk, der oprindeligt udkom på engelsk i 2002.

Michael B. Oren har en doktorgrad i Mellemøststudier fra Princeton og har været rådgiver for den israelske delegation i FN.

Bog: Seksdageskrigen, eBog: Seksdageskrigen

Michael B. Oren: Seksdageskrigen.
Oversættelse: Dorthe Orbesen.
543 sider.
ISBN: 87-724-7841-1.
© Forlaget Scandinavia 2005.

Til forsiden (index.htm)

Til toppen Film og bøger


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 6.2.2020