Det israelske flag

Skisport i Israel

Skiløb og snowboarding i det solrige og varme Israel? Om Israels skisportssted Hermon Ski Resort.

Skiløber ved Mount Hermon i Golanhøjderne Det er faktisk muligt at stå på ski og snowboarde i Israel. På de nordøstlige skråninger af Hermonbjerget (Mount Hermon/Har Hermon) i det nordlige Golan (Ha'Golan) er der et udmærket skisportssted Hermon Ski Resort, der åbnede i 1971.

Hermonbjerget og de tilhørende bjergkæder ligger på grænsen til Libanon og Syrien. De når i Golanhøjderne en højde på 2.224 moh. mens det højeste punkt på 2.814 moh. ligger i Syrien. Toppen af Hermonbjerget og de højeste områder er dækket af sne og der ligger sne på flere af bjergsiderne hele året.

Skiområdet ligger omkring 1.600 til 2.100 moh. på den israelske side af grænsen. Der er alle sværhedsgrader på løjperne (i alt 45 km.). Desuden er der de nødvendige faciliteter til skiløb og snowboarding som f.eks. skiudlejning, skiskole, lifter, butikker med salg af skiudstyr og vintertøj, cafeteria og restaurant. Hvis man ikke står på ski kan man tage nogle af lifterne op til flere toppe og nyde den flotte udsigt. Der er aktiviteter for både børn og voksne.

Løjperne er åbne hver dag, dog forudsat tilstrækkeligt med sne, men afhænger også af vejret og sikkerhedssituationen. Skisæsonen starter normalt i december og slutter til februar. Vejen til Hermonbjerget kan være lukket fra Majdal Shams pga. kraftige snefald i den nordlige del af Golanhøjderne. Snestorme forekommer jævnligt.

Fredag og lørdag er stedet overfyldt i skisæsonen. Det siges, at israelerne står på ski, som de kører bil og derfor anbefales det at besøge skistedet på de andre ugedage.

Set over en længere periode er temperaturen i området omkring Hermonbjerget i gennemsnit steget, hvilket har betydet mindre sne og færre skidage.

Uden for skisæsonen er det muligt at tage enkelte lifte op på Hermonbjerget til et udsigtspunkt og nyde en fantastisk udsigt over Libanon, Syrien, Golanhøjderne (Ha'Golan), Nimrod fæstningen, Huladalen (Emeq Ha-Hula) og Galilæa (Ha'Galil) i Israel. Desuden er der en del sommeraktiviteter ved skisportsstedet bl.a. vandreture, cykelture og guidede ture på de mange stier og spor, hvor man kan studere det specielle dyre- og planteliv omkring Hermonbjerget, da det meste af den israelske del er udlagt til naturreservat. Hermon Ski Resort er åbent næsten hver dag året rundt.

Landevej nr. 98 gennem den drusiske by Majdal Shams (eller omfartsvejen vest om byen) er den eneste adgangsvej til skisportsstedet. Alternativt kan man tage bjergvejen nr. 989 gennem Newe Ativ til omfartsvejen ved Majdal Shams. Der er ingen busruter til skisportsstedet.

Besøg Mount Hermon Ski Resort og Resort website, hvor der er der mange informationer og praktiske oplysninger om både vinter- og sommeraktiviteter (se f.eks. The Hermon Ski Resort - Cameras). Se også IsraelWeather.co.il, Skiresort.info og YouTube (f.eks. Israeli Snowboard Resort Mt. Hermon og The Hermon Ski Resort in Israel).
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Golanhøjderne (kort) Fakta om Israel


© 2000-2023 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 1.1.2023