Det israelske flag

Skisport i Israel

Skiløb i det solrige og varme Israel?

Skiløber ved Mount Hermon i Golanhøjderne Det er faktisk muligt at stå på ski og snowboarde i Israel. På de nordøstlige skråninger af Hermonbjerget (Mount Hermon/Har Hermon) i det nordlige Golan (Ha'Golan) er der et udmærket skisportssted Hermon Ski Resort, der åbnede i 1971.

Hermonbjerget og de tilhørende bjergkæder ligger på grænsen til Libanon og Syrien. De når i Golanhøjderne en højde på 2.224 moh. mens det højeste punkt på 2.814 moh. ligger i Syrien. Toppen af Hermonbjerget og de højeste områder er dækket af sne og der ligger sne på flere af bjergsiderne hele året.

Skiområdet ligger omkring 1.600 til 2.100 moh. på den israelske side af grænsen. Der er alle sværhedsgrader på løjperne og den længste er på ca. 2 km. Desuden er der de nødvendige faciliteter til skiløb som f.eks. skiudlejning, skiskole, lifter, cafeteria og restaurant.

Løjperne er åbne hver dag, dog forudsat tilstrækkeligt med sne, men afhænger også af vejret og sikkerhedssituationen. Skisæsonen starter normalt i december og slutter til februar. Vejen til Hermonbjerget kan være lukket fra Majdal Shams pga. kraftige snefald i den nordlige del af Golanhøjderne. Snestorme forekommer jævnligt.

Fredag og lørdag er stedet overfyldt i skisæsonen. Det siges, at israelerne står på ski, som de kører bil og derfor anbefales det at besøge skistedet på de andre ugedage.

Set over en længere periode er temperaturen i området omkring Hermonbjerget i gennemsnit steget, hvilket har betydet mindre sne og færre skidage.

Uden for skisæsonen er det muligt at tage en enkelt lift op på Hermonbjerget til et udsigtspunkt og nyde en fantastisk udsigt over Libanon, Syrien, Golanhøjderne (Ha'Golan), Nimrod fæstningen, Huladalen (Emeq Ha-Hula) og Galilæa (Ha'Galil) i Israel. Desuden er der en del sommeraktiviteter ved skisportsstedet bl.a. vandreture og cykelture, hvor man kan studere det specielle dyre- og planteliv omkring Hermonbjerget, da det meste af den israelske del er udlagt til naturreservat. Hermon Ski Resort er åbent hver dag året rundt.

Landevej nr. 98 gennem den drusiske by Majdal Shams (eller omfartsvejen vest om byen) er den eneste adgangsvej til skisportsstedet. Alternativt kan man tage bjergvejen (nr. 989) gennem Newe Ativ til omfartsvejen ved Majdal Shams.

Besøg Mount Hermon Ski Resort og Resort website, hvor der er der mange informationer og praktiske oplysninger om både vinter- og sommeraktiviteter. Se også IsraelWeather.co.il, Skiresort.info og YouTube (f.eks. Israeli Snowboard Resort Mt. Hermon).
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Golanhøjderne (kort) Fakta om Israel


© 2000-2018 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 17.12.2018