Det israelske flag

Få sat ansigt på ofrene for terroren

"These Israelis were murdered for a reason. Like waiting for a train, shopping at the mall or going out for a slice of pizza." De færreste tænker på de menneskelige tragedier, som et terrorangreb med døde og kvæstede fører med sig, både for ofrene og ikke mindst deres familie og venner.

Når der atter en gang i nyhederne fortælles om et nyt terrorangreb, er det ofte kun et kort indslag med en beskrivelse af begivenheden mellem alle de andre nyheder og stort set glemt efter nyhederne eller inden reklamerne og det næste program i fjernsynet. De færreste tænker på de menneskelige tragedier, som et terrorangreb med døde og kvæstede fører med sig, både for ofrene og ikke mindst deres familie og venner. Et indslag i nyhederne blandt alle de andre - hurtigt glemt.

Men ethvert terrorangreb har ofre selv om de ofte kun omtales i generelle og upersonlige vendinger i medierne. De færreste danskere har noget personligt forhold til terrorangreb i Israel og andre steder - kun de få, der bliver chokeret og forfærdet længere end nyhederne varer, pga. deres personlige forhold og kendskab til Israel og israelere. Hertil kommer dem, der på forskellig vis forsvarer, støtter eller undskylder terroren mod civile, hvilket er meget lettere, når man ikke ser ofrene som enkeltindivider eller mennesker men kun som en masse eller bestemt etnisk gruppe (race).

Der findes hjemmesider og organisationer, der gør opmærksomme på dette ved at vise ansigterne på terrorofrene og en beskrivelse af disse almindelige mennesker, der måske kun har gjort sig skyldig i en enkelt forbrydelse - deres tilstedeværelse! De ventede måske på en bus ved et stoppested, var på indkøb i et supermarked, gik på gaden eller spiste en pizza eller falafel.

Her er nogle af de hjemmesider, der sætter navn og ansigt på ofrene for terroren og dermed gør terror mere nærværende og personlig:

Victims of Palestinian Violence and Terrorism since September 2000
Israel's Fund for Victims of Terror - The Jewish Agency
The NAVAH Organization - Assisting terror victims throughout Israel
OneFamily - help families of terror victims
Terror Victim Care Package

Et af ofrene fra terrorangrebet mod Sbarro i Jerusalem (2001) Et af ofrene fra terrorangrebet d. 9. august 2001 mod Sbarro's Pizzeria i det vestlige Jerusalem (Yerushalayim).

Det kostede 15 civile uskyldige mennesker livet, herunder flere børn, og 130 blev såret.

Til forsiden (index.htm)

Til toppen Terror i Israel


© 2000-2022 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 27.5.2022