Det israelske flag

Arafats terrorhistorie - en delvis liste

Afdøde Yasser Arafat grundlagde den nyere tids moderne terror, som især bruges af muslimer rundt om på kloden. Det begyndte med en bølge af mord på jøder verden over kort efter, at Arafat havde taget kontrol med PLO i 1968-69.

Af Support Israel (november 2004)

Når alt tages i betragtning, så er nu afdøde Yasser Arafat den, der grundlagde den nyere tids moderne terror, som især bruges af muslimer rundt om på kloden. Det begyndte med en bølge af mord på jøder verden over kort efter, at Arafat havde taget kontrol med PLO i 1968-69.

Blandt de morderiske bedrifter, han var inspirationskilde til, var følgende:

  • Angrebet på Savoy Hotel i marts 1975, hvor syv gidsler og to soldater blev dræbt, efter at Fatah gik i land på stranden og beslaglagde hotellet.

  • Massakren i Maalot i maj 1974, hvor en skole blev indtaget, mens børn fra byen Tzfat var på udflugt og overnattede på denne skole. Her blev tre lærere og 22 skoleelever dræbt.

  • De Olympiske Lege 1972 i München, hvor elleve israelske sportsfolk blev dræbt.

  • Angrebet på en skolebus ved Nahariya/Avivim i maj 1972. Palæstinensiske terrorister krydsede grænsen fra Libanon, lagde sig i baghold og angreb bussen med spærreild, hvorved de dræbt 12 børn og tre voksne og efterlod mange som krøblinge på livstid.

  • Massakren i Lod lufthavn, som blev udført af tre japanere fra Rote Arme i en operation, der var planlagt og støttet af PLO og PFLP. 26 blev dræbt og 78 såret.

  • Angrebet på et lejlighedskompleks i Kiryat Shmonah i april 1974: PFLP-terrorister trængte ind i den israelske grænseby, indtog en beboelsesejendom på Yehuda HaLevy Str. og dræbte de 18 beboere, som befandt sig i bygningen, heraf 9 børn.

  • Bortførelsen af en bus i marts 1978, hvor 11 terrorister fra Fatah gik i land fra søsiden, dræbte en fotograf og en taxachauffør og bortførte en bus fyldt med voksne og børn. Terroristerne affyrede fra bussen skud mod de forbipasserende biler, og da de til sidst blev standet, begyndte de at affyre missiler. Denne udåd kostede 35 mennesker livet og 100 sårede.

  • De brutale mord på tre diplomater fra USA, som blev kidnappet i Khartoum i Sudan i marts 1973. Terroristerne krævede, at Sirhan Sirhan, den palæstinensiske snigmorder som dræbte Robert F. Kennedy, blev løsladt. Det var Arafat, som havde afgivet ordren.

  • Kapringen af krydstogtskibet Achille Lauro i oktober 1985, hvor Leon Klinghoffer, som var bundet til en kørestol, blev skudt og smidt overbord. Det israelske efterretningsvæsen fortalte senere, at terroristerne havde været i kontakt med PFLP's koordinator i Geneve via skibsradioens telefon, og at de fik deres ordrer fra PLO's hovedkvarter i Tunis.

  • I 1972 sprængte PLO-grupper et elektricitetsværk i luften i Vesttyskland, et hollandsk gas- & olieraffinaderi i Trieste i Italien blev ødelagt, og da Arafat i 1975 ankom til Libanon med sin 15.000 mand store hær, udløste de en blodig borgerkrig, som kostede 40.000 menneskeliv.

Yasser Arafat var berygtet for at benægte sit ansvar for den terror, som blev udført af hans underordnede. Ion Michai Pacepa, en tidligere rumænsk efterretningsofficer som hoppede af til Vesten, og som havde haft et tæt samarbejde med Arafat, skriver i sin bog, at den rumænske diktator Ceausescu rådede ham hertil:

" i skyggen af, at din regering er i eksil, kan du have så mange operationelle grupper, som du vil, så længe de ikke offentligt kan forbindes med dit navn. De kan udføre utallige operationer rundt om i verden, mens dit navn og din "regering" forbliver urørt og uspoleret, klar til forhandling og yderligere anerkendelse."

Pacepa, som har beskrevet Arafat i sin erindringsbog, nævner, at Arafat stod for "en utrolig fanatisme." Han skriver desuden om indviklede og løgnagtige orientalske, politiske manøvrer, om underslæb af PLO-midler, som blev deponeret i forskellige banker i Schweiz, om homoseksuelle kontakter, som begyndte med Arafats lærer i Cairo, dengang han var teenager, og som endte ved hans livvagter.

I 1994, efter Oslo-aftalen, blev det tilladt Arafat at komme til Samaria, Judæa og Gaza. De seneste tre år har Israel dog forbudt ham at forlade Ramallah. Palæstinensiske terrorgrupper, grundlagt og opmuntret af "statsmanden" Arafat, har myrdet mere end 1300 israelere siden underskrivelsen af Oslo-aftalen.

Bemærkninger:

Nobelprisen til formanden for PLO Yassir Arafat og de israelske statsmænd Yitzhak Rabin og Shimon Peres fra Arbejderpartiet (Labor) blev udløst af den fredsproces, der begyndte i 1993 med Oslo-aftalen.

I dag synes det grotesk, at denne hæder blev tildelt en mand som Yassir Arafat og den senere udvikling viste da også, at han aldrig blev en troværdig fredspartner. Yassir Arafat og PLO har aldrig opfyldt deres del af Oslo-aftalen og i år 2000 udløste Arafat den værste terrorbølge i Israels historie.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Terror i Israel


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 28.3.2020