Det israelske flag

Truet minoritet søger beskyttelse - Jødernes historie i Danmark

Truet minoritet søger beskyttelse er den første samlede fremstilling af jødernes historie i Danmark. Bogen skildrer, hvordan jøderne overalt i Europa har måttet søge beskyttelse hos ikke-jødiske fyrster og dermed mistede muligheden for at tage deres skæbne i egne hænder.

Bog: Truet minoritet søger beskyttelse - Jødernes historie i Danmark Truet minoritet søger beskyttelse er den første samlede fremstilling af jødernes historie i Danmark. Bogen skildrer, hvordan jøderne overalt i Europa har måttet søge beskyttelse hos ikke-jødiske fyrster og dermed mistede muligheden for at tage deres skæbne i egne hænder.

Fra begyndelsen af det 19. århundrede har det store og ubesvarede spørgsmål for det dansk-jødiske samfund været, hvor langt man kunne gå i bestræbelserne på at blive integreret i det danske samfund uden at måtte opgive sin jødisk identitet.

Bølgerne af antisemitisme, der med jævne mellemrum har nået Danmark, har ofte medført en styrket jødisk identitet. Holocaust og oprettelsen af staten Israel har øget selvforståelsen hos jøder og styrket identifikationen med det jødiske folk.

Ud over de lange linjer i historien præsenteres læseren for flere markante personligheder, der satte deres præg på den fælles danskjødiske historie.

Bogen er rigt illustreret med et omfattende billedmateriale, hvor flere af illustrationerne aldrig har været vist før.

Arthur Arnheim (f. 1929), cand.mag. (Historie og jødisk litteratur) fra Københavns Universitet 1960. Kontorchef, senere direktør i Dansk Magisterforening 1960-82, direktør i Magistrenes Pensionskasse 1982-88. Har skrevet talrige artikler i danske og udenlandske tidsskrifter om almen jødisk historie, jødernes historie i Danmark og Nordtyskland, hebraisk bogtryk, antisimitisme m.m. Har sammen med Dov Levitan skrevet Politik, Diplomati og den hjælpende hånd. Danmark og oprettelsen af staten Israel (2011). Fra 1989 bosat i Jerusalem.

Forfatter: Arthur Arnheim
Titel: Truet minoritet søger beskyttelse
Jødernes historie i Danmark
Udgivelsesår: 2015
ISBN: 978-87-7674-815-9
Varenr.: 2815
Sprog: Dansk
Sider: 466
Illustrationsgrad: illustreret
Serie: University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, vol. 498
© Syddansk Universitetsforlag 2015.

Læs anmeldelse af bogen i Rambam. Tidsskrift for Jødisk Kultur Og Forskning, nr. 24 (2015).
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Film og bøger


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 2.2.2020