Dansk-Israelsk Forening (DIF) - til forsiden (index.htm) Dansk-Israelsk Forening (DIF) - til forsiden (index.htm) For Israels ret til at bestå - For Israel's right to exist

Dansk-Israelsk Forening (DIF)

Dansk-Israelsk Forening (DIF) i Aarhus er en mellemfolkelig venskabsforening,
der har til formål at udbrede kendskabet til Israel og jødisk kultur,
at støtte de kulturelle og menneskelige forbindelser samt
at modvirke antisemitisme og anti-israelske strømninger i det danske samfund.

Foreningen arrangerer møder og foredrag, udstillinger, vinsmagning,
koncerter med jødisk musik og viser film om Israel.

De første jøder i Danmark

I november 2022 er det 400 år siden at kong Christian 4. inviterede de første jøder til Danmark. Det Jødiske Samfund og andre vil markerer jubilæet med en række spændende arrangementer fra efteråret og et år frem. Læs mere om de danske jøders historie siden de første jøder kom til det danske kongerige og frem til i dag:

De danske jøders historie

Bilparken i Israel

Denne artikel ser nærmere på hvor mange biler der er i Israel, hvilke bilmærker der er de mest populære og udbredte, de mest solgte bilmodeller, hvilket brændstof bruger bilerne, hvor er de produceret og andre bilrelaterede oplysninger.

Læs mere

Den nye antisemitisme skal have mere modstand

Regeringen blæser til kamp mod antisemitismen. Det er prisværdigt - og på høje tid. Vigtigst er dog erkendelsen af, at det er op til os alle at gå op imod alle tilløb til antisemitisme, hvor vi støder på den i hverdagen.

Læs artiklen

Hvis Hamas lægger våbene bliver der fred.
Hvis Israel lægger våbene bliver der blodbad.
Forum for Dialog om Israel

Billeder fra Israel
Shalom!
Venskab Danmark - Israel

Medlemskab af Dansk-Israelsk Forening (DIF)?

Læs mere om medlemskab af DIF

Innovation og start-ups i Israel

Israel er blevet centrum for verdens opmærksomhed, når det kommer til innovation og start-ups. Hvorfor er Israel det land i verden, der har det højeste antal start-ups per indbygger? Hvorfor er Israel verdens førende startup-nation? Hvad kan vi lære af udviklingen i Israel?

Innovation og start-ups

Gamle sexsager får medier til at gløde - jødehad rager dem en høstblomst

Gamle sexsager fører til fyringer. Men sager, hvor ekstremister har hyldet terrorisme og udtrykt jødehad, vækker kun ringe interesse. Nu skal tidligere folketingsmedlem, der støttede terror og havde antisemitiske holdninger, dømme Inger Støjberg i rigsretten. Venstreradikal vold og antisemitisme skjuler sig i skyggen af fascisme og nazisme, mens højreradikal vold og antisemitisme altid kommer frem i lyset i medierne.

Læs artiklen

Søg på hjemmesiden

Hvis man er interesseret i en bestemt artikel eller emne på DIF's hjemmeside kan søgefunktionen i den blå kolonne til venstre anvendes (Søg Q).

Peace will come when the Arabs will love their children more than they hate us.
Golda Meir

© 2000-2023 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. Validated for HTML 4.01 and CSS. DIF: Forsiden. Opdateret d. 26.8.2023